Particuliere opdrachtgevers

Kiezen voor een architect is kiezen voor kwaliteit

Als particulier is het bouwen van uw eigen woning wellicht de grootste investering die u doet. Een architect helpt u met het maken van goede keuzes.

We maken een onderscheid tussen woningen tot 700 kuub en woningen daarboven. Dit doen we omdat een architect geld kost. Vaak is dit 4,5 tot ca 10% van het budget. Dit is afhankelijk van wat u wilt dat een architect voor u doet; Wilt u alleen het schetsontwerp, de bouwaanvraag, of wilt u werktekeningen en bouwbegeleiding?

Wanneer u een woning groter wordt, is het bijna noodzakelijk een architect in te schakelen. Het ontwerp is bij een grotere woning vrijwel altijd specifiek op de locatie en orientatie afgestemd. Hierdoor is de meerwaarde van een architect in balans met de kosten.

Bij een woning tot 700 kuub zijn de mogelijke indelingen nog steeds erg groot, maar zien we dat de bouwkosten veelal een belangrijker rol spelen.  Wellicht zijn er standaard concepten die gekozen kunnen worden die goed aansluiten bij uw wensen. Of concepten die de basis kunnen vormen voor het ontwerp van uw woning. Hierdoor blijven de kosten voor het ontwerp beperkt. Een architect kan u nog steeds goed van dienst zijn en bij specifieke kavels is dit ook een logische keuze.  Maar catalogusbouwers zijn bij kleinere woningen vaker een serieuze optie.